FAITH, HOPE AND LOVE
Welcome ! Thanks for your visit. Feel free to leave a comment :)

Wednesday, 31 October 2012

Reflection Of The Day

Being ignored is seriously the worst feeling ever! But dear heart, although you never want things to end, but sometimes that's the way it has to be.

Sunday, 28 October 2012

Mimpi Dipinang Orang

Muahahaha.. Entry kali nie tersangat lah lucu apabila penulis bermimpi di siang hari, tidur tak sedar dunia dek terlalu tension menghafal PJM 3102 sebab esok nak exam, first paper lagi tue. Tak tau camne bleh tidur bermimpi benda camnie, pelik yang teramat.. Dipendekkan cerita, penulis tidur petang siang tadi, bermimpi berdating dengan sorang mamat yang tak dikenali kat KFC tau (maybe sebab penulis terpikir sangat pasal tak jadi nak pegi KFC hari nie).  Tapi kat dalam mimpi nie, penulis baru mula bercinta dengan mamat nie, (nama tak tau, umur tak pasti, dlm dunia realiti pun penulis tak pernah jumpa orang nie).  Syok makan ayam, penulis dapat sms dari kakak kat rumah, cakap yang ada org datang rumah bincang pasal kawen.  Kakak suruh balik, dan disebabkan terlalu nervous tambah tak tau apa2, penulis pun balik dalam keadaan tergesa-gesa meninggalkan si dia tanpa berkata apa-apa. 

Tiba di rumah, penulis pun diberitahu tentang perkahwinan dengan mamat yang tadi tue. Dunia bagai terhenti, sebab penulis baru berumur 20 tahun mana nak kawen kan.. Sangat-sangat marah sebab si dia tak bagitau pun tentang kedatangan wakil dari pihaknya ke rumah. Dahlah mak bapak penulis bagai excited gilerr dengan idea kawen nie. Pelik sbb kat dunia sebenar mak bapak penulis sangat menentang perkahwinan pada usia muda, lebih-lebih lagi masih study serupa macam penulis nie. Jangankan berkahwin, bercinta pun belum tentu orang kasi. Haha. Okay, sambung citerrr.. Diorang bebenor merancang tentang menu dsb, memang serius lah nak bagi penulis kawen nie. 

Dalam penulis nervous gilerr-gilerr, dapat sms dari si dia ckp ''I heard that you're going home suddenly because of ada orang datang rumah bincang pasal kawen kita".  He seems so happy. Then I was like, shittttt... n reply 'kenapa tak bincang dulu, you know I don't like surprises. Tak nak kawen!"  Then he annoyed me with some questions like 'kenapa??" "adakah sebab...", "tell me why".  Bertubi-tubi sms penulis terima tapi tak dihiraukan langsung, apa yang penting planning diorang mesti dihentikan. So, penulis datang menuju ke hadapan my family and his wakil, cakap kitorang dua tak nak kawen, so tak payah nak rancang apa-apa. Just stop it here ! Sempat lagi tanya kat bapak, kenapa setuju dan beria-ia dengan planning nie. Where did you get this idea?? Sebab takut tak mampu untuk menyara diri ini?? Bertubi-tubi juga soalan ditanya dengan kasar tanpa rasa hormat sebab marah sangat-sangat. 

So lepas tue kitorang tak lah jadi kawen sebab penulis suruh wakil dia blah and stop all of this crap. Mesej si dia pun penulis tak balas langsung. Then early morning at campus, mak dia datang jumpa and cakap 'There's someone wanna meet you, and I think you guys need to talk". Kira macam tue lah, gilerr lah mak dia baik.. Penulis pegi jumpa dia and nampak muka dia sangat-sangat frust. Dalam frust-frust tue dia tanya 'Why didnt you reply my text? We need to talk bout yesterday. Explain". Then penulis pun explain berjela-jela bahawasanya diri ini tidak bersedia langsung, apatah lagi keduanya masih study, masih mau enjoy, dsb... Tapi yang paling sweet kan, dia tanya lagi 'Kenapa tak bersedia? Lambat laun pun kawen jugak, kenapa tak sekarang?" Aduhh... cairrrr hati beb.. gilerr lah. 

Then, mimpi nie sampai kat situ jerr sebab penulis dah terbangun dari tidur petang yang lena ~~ HAHA. Penulis pun dengan rasa nervous sebab mimpi dipinang orang, call terus dengan Mr. Boyfriend nak citerr sikett pasal mimpi tue.  Memang nervous gilerr lah, apatah lagi disuruh berkahwin dengan orang yang tak kita sayang. 

Walau apa pun, penulis masih ingat bau perfume si dia yang menjadi misteri ~ Semoga kita bertemu pada masa akan datang, and kalau ada jodoh apa salahnya. :)  

Sekian entry kali ini, terima kasih kerana membaca.

Wednesday, 24 October 2012

Kerana Aku Seorang Insan Biasa

Terperangkap dalam dua perasaan yang sukar untuk diungkap, apatah lagi untuk digambarkan. Terperangkap dalam masalah yang timbul dari keputusan sendiri, keputusan yang dibuat dengan terburu-buru dan berbaur emosi tanpa berfikir panjang tentang natijah yang bakal terjadi. Sesungguhnya, semua itu khilaf saya yang mungkin disengajakan, yang telah diduga penghujung dan bagaimana kesudahannya. Padah menimpa diri, beribu sesalan pun takkan dapat menjernihkan kembali keadaan, mengembalikan masa yang telah berlalu, memperbaiki apa yang tidak sepatutnya terjadi antara kita. Tapi, diri ini tidak pernah disoal, tidak pernah diberi peluang untuk menjelaskan segala persoalan yang menjadi tanda tanya. Walau apa pun, diri ini bersyukur kerana diberi kesempatan mengenali insan-insan istimewa ini walaupun seketika cuma. Terima kasih untuk semuanya. Maafkan segala salah dan silap saya.  Aku seorang insan biasa ~~

Monday, 22 October 2012

Wanna Know Sumthing?



She didn't stop loving you. She just decided to stop showing it, because no matter how much she tried you just wouldn't get it :(  But sometimes you treated her so special which simple made her over-fall and misunderstood that you guys are likely to be more than a friend. You get her confused for many times. You such a nice, maybe that's her fault for falling into you for once until now. If it was a trick, a bet, a gamble or something, then you've succeed in that way. Congratulation, you won. 

Monday, 24 September 2012

A Chance



Sometimes even though you're having a good time, you can't help but stop and think about how much you miss the old times.  Give me a chance, and I'll fix everything, to catch back the moments that I missed, to sit back and figure out how I feel bout us.

 I know that, I just can't stand there thinking, 'IF ONLY', or I can go and take charge and change it.  Now, I realised that; sometimes to get what you want the most, you have to do what you want the least.

Only if I given a chance, then I'll fix it.


Wednesday, 18 July 2012

Syarahan Perdana Rektor IPGM Bersama IPG Kampus Rajang

Program : Syarahan Perdana Rektor Institut Pendidikan Guru Malaysia
 Bersama IPG Kampus Rajang

Tarikh : 17 Julai 2012

Tempat  : IPG Kampus Rajang, Bintangor

Tetamu : Datuk Dr. Haili Bin Dolhan
Rektor Institut Pendidikan Guru Malaysia



Wednesday, 27 June 2012

Hectic May

Sekian lama tak berbelog, hehehe. Baru ada mood nak update. So nak citerr cket tentang segala apa yg dilalui pada bulan Mei lepas. Terlebih dahulu, syukur yg tak terhingga kepada Tuhan kerana telah berjaya menempuh saat-saat kritis sekitar bulan lepas.  Last month sangat2 busy memandangkan kitorang kena prepare untuk final exam bagi semester yang pertama.  Kami kena psycho 'kaw-kaw' ngan lecturer, maybe sebab tue semua orang buat preparation rapi dan sangat2 serious untuk final exam semester lepas.  

Tiap malam bersengkang mata - baca buku dari muka surat pertama sampai habis, baca nota tutorial, nota kuliah, buat nota sendiri, hafal, hadam (tak pernah2).  Even time mandi pun sempat lagi recite balik apa yg dihafal.  Nak hindar rasa mengantuk petang2, so almost tiap petang pegi library sepanjang study week.  Time malam plak siap buat kopi panas, berkesan kalau nak berjaga.  Tidur tak tidur pun memang pagi esok, around jam 3.  Time tue muka blotted sangat, jerawat all over, berminyak, berat badan naik sebab tak jaga makan.  Tak payah cita betapa hodohnya..

Tension tue memang lah, tapi dah tanggungjawab kan.. tambah lagi kitorang kena siapkan portfolio pelajar sepanjang minggu ulangkaji.  Tue lah yang susah jadi student IPG nie, sebab segala benda nak kena dokumentasikan.  Duit tak payah nak cakap, satu portfolio kadang-kadang dah menelan ongkos RM50+.  Bayangkan.. Yelah, orang selalu cakap bertuah sebab dibayar elaun.  Tapi most people out there tak tau macam mana kitorang spend duit tue, kenapa kami deserve untuk dibayar.

Rite, that's all entry kali nie.  Very soon update lagi, sebab sekarang tengah free tak tau nak buat pa :)

Monday, 21 May 2012

Down Memory Lane


the good old days

emmalin, me, alex and astrida
margaret, herman and me
a trip to remember
Form 3 - Year 2007

Form 4 - Year 2008

Form 5 - Year 2009

Wednesday, 9 May 2012

Love Being Me


Hyee. this is me :)

The name is Phristella Serlly. Sunshiny and carefree.
Vivacious and hilarious. Age, 20.
I am petite in size, who have a big heart with the biggest dream :)
And now I am miserable, unhappy, stressful and sleepy.
Okay byeee !

Monday, 30 April 2012

What Makes a Man Fall in Love


What Makes a Man Fall In Love

" To fall in love is awfully simple, but to fall out of love is simply awful ."


“A man doesn't fall in love with the woman he can live with. A man falls in love with the woman he can't live without.”

If you think it's the things you do that he can't live without, you might want to reconsider. Being good to a man simply isn't the key ingredient. So many women make their mistake here. They give and give hoping it will endear them to the man. They bend over backwards pleasing him. This isn't what makes a man fall in love. This is what makes you a doormat. A woman willing to sacrifice of herself to please another just isn't attractive, she is convenient at the most.


It's the woman that challenges him that men fall in love with. It's the woman who stands up for herself with feminine grace and feminine elegance that wins his heart. The woman that will show him with ease that she will not be a doormat. Men like to make women happy. It makes them feel good and makes them feel valued. Men fall in love with how you make them feel. If they can make you happy, they feel good. Think Tarzan running through the jungle pounding his chest and you get my drift.

Be That Woman



A dream girl is the kind of woman men adore. She inspires a man to want to be with her, spend time with her, respect her, and possibly take her to forever. She does this with a feminine grace that is hard for a man to resist. She is fun, playful, has boundaries and does not badger or nag to get what she needs out of a relationship. She knows her value and therefore, the men act accordingly. 

Fall In Love



"It is better to have loft and lost than to never have loft at all." — Groucho Marx

Falling in love is a magical experience that happens between two people. So why do people fall in love? 
What motivates people to seek out love?
Our primary motivation as human beings is to expand the self and to increase our abilities and our effectiveness. One of the ways we accomplish this is through our relationships with other people. We have learned in our research that it is important to feel that you have the ability to be an effective person, especially in our relationships.
How does this theory of self-expansion explain the process of falling in love?
Usually, we fall in love with a person that we find attractive and appropriate for us, but also someone who demonstrates that they are attracted to us. This creates a situation where a great opportunity is open to us for self-expansion. The fact that they are attracted to us offers a significant opportunity — when we perceive this, we feel a surge of exhilaration!

Saturday, 21 April 2012

A TRUE FRIEND




Beyond a doubt, we must know and remember that true friends can and will improve our lives. A friend is usually someone you are not related to by either birth, marriage or from any legal ties that bind you. Normally, a friend may be a casual, close, best, realist, nurturer, motivator or role model friend. But some friends will be more than just a close or role model friend, for example, and may even be a nurturing and best friend as well. Whatever kind or category of friend someone has, if the person is a true friend, then there are some distinctive good reasons why real friends are important.

Real friends can be a source of self-esteem, affection, and good times. In times of despair, for example, true friends will offer hope. The right friends can help someone feel worthwhile. Real friends are even known to significantly assist a friend get elected a class or student president, and even the President of a country. Some of us will remember that school, work, parenting, and senior citizen life are better and more fun when shared with friends. But for the friendship to be real, some factors are necessary and must be present in true friendship. Some of the factors are honesty, faithfulness, similar religion and culture, loyalty, being a good listener, love, having ideas in common, and to a lesser extent, age and intelligence. Now these are all characteristics that can be acquired and practiced in a very sincere manner to enhance a current friendship-relation and also to gain additional friends.
I believe in this.

But there are other reasons why real friends are essential. Friends are important to even happy people or married couples. Friendship affirms and validates in a more distinctive way than even the positive romantic or blood tie. We must be very aware that real friendship is vital throughout life. But you can quickly discover real and good friends when you are down or when you require their assistance the most. Why? Because a real friend will not desert you when you are down, and will not turn against you in jealousy, for example, when you succeed.
True friends are needed in some cases, for example, for shared income and living arrangements. But we need to cultivate real friendships based on likes and dislikes, and not just on proximity and convenience. We also need to learn and teach our younger relatives, friends and neighbors, how to keep a friendship going even if a friend moves away, or if disagreements arise. Few will disagree that children with friends do better in school or that those with friends are more likely to survive a heart attack or major surgery, and may even be less likely to get respiratory infections or cancer.

For children, true friends offer opportunities for intimate peer interactions that may be unavailable at home, especially if a person is the only child of a couple. In the United States and other countries, as working mothers of school aged children increase, real friendship will offer such children an alternative intimate relationship at school and/or after school play, different from the parent-child maternal relationship. Even married adults (especially women) may confess that they cannot function well in their daily lives without their childhood and new true friends. For our elderly, friendship offers opportunities for close relationships. Friendship may mean feeling wanted and useful in their older years instead of alone and isolated.
Real friendship even offers intimacy to singles. Why? Because for the unattached or unmarried, divorced, or widowed singles, true friendship will impact on a person mental health until he/she start their own family, or if a person decides to remain or even become single for much or all of their adult years of life. Some marriages are enhanced and are the beneficiary of the emotional and intellectual stimulation of friendship, as someone may need to understand and relate to others outside the one dimensional role of parent or spouse in a marriage. And we must not forget that true friends often provide each other with some of the career continuity once offered by lifetime employers. Here friends will offer continuity to a career or the special advice needed on available job attainment.
To gain and keep real friends, the factors mentioned above are important. But others include learning sympathetic and empathetic ways to bring friends together; the art of self-disclosure and what to reveal, when and to whom; how to be for others the kind of friend that you want others to be for you; how to increase the likelihood of befriending those who share your values; better predicting of long-lasting friendship than just doing things together or being nearby; and others. Better Friendship Principles can be put into practice on a daily basis for a more rewarding life.
Therefore, real friendship is very essential to everyone of us in our daily lives. Adults and children alike need true friends - new and long-time friends. The important factors that make people become friends and how to keep a good friendship going are necessary, can be learned and practiced. We all need at least one real good friend, but to have many is even better and more desirable. 

Friday, 20 April 2012



PROGRAM BINA INSAN GURU FASA I PISMP AMBILAN JANUARI 2012
IPG KAMPUS RAJANG




Program Bina Insan Guru (BIG) Fasa 1 bagi PISMP Ambilan Januari 2012 ini telah dianjurkan oleh Unit Kokurikulum IPG Kampus Rajang pada 17 April hingga 20 April 2012.  Program yang berlangsung selama 4 hari 3 malam ini telah memberikan satu kenangan yang cukup manis dan tidak ternilai kepada kesemua pelajar PISMP Ambilan Januari 2012.  'Kasih Sayang' merupakan lagu tema yang telah dipilih oleh pihak penganjur program yang membawa seribu satu pengertian buat para peserta. 

Ini merupakan kali pertama ketiga-tiga buah kumpulan, iaitu PISMP BM1, PISMP BM2, PISMP PSV digabungkan di bawah satu aktiviti luar.  Program ini semestinya telah memberikan kami peluang untuk mengenali antara satu sama lain dengan lebih mendalam, di samping memupuk semangat kekitaan dalam kalangan kami semua.  

Namun, ianya memberi makna dan pengertian yang lebih luas dan mendalam buat diri ini.  Di samping mengutip pengalaman pahit manis, mempelajari ilmu yang berguna serta melakukan perkara yang belum pernah dilalui sebelumnya, tapi apa paling penting adalah erti nilai persahabatan yang terbina dan juga peluang yang diberikan untuk mengenali orang lain dengan lebih dekat. Perkara ini telah banyak mengubah pemikiran dan pandangan yang sedia ada terhadap orang-orang di sekitar, sekaligus merapatkan hubungan dan memadamkan segala persepsi negatif. Program ini juga memberi peluang untuk memperbaiki diri dengan adanya ruang untuk muhasabah diri, mempelajari perkara-perkara baru, meneroka kelemahan diri dan melihat kekuatan yang terdapat pada orang lain.  More than words to describe.  At the end of the day, I praised Lord whom with His bless and wills, the programme was succeed. And we had lots of fun together ! We play, we learn and we grow together. 

Whatever it is, life is just one of those things that you take as it comes.  It might be good to you one day, bad the other, but you love it, cherish it.  Realizing how blessed we are. 



Kasih Sayang

Kasih sayang, 
Terlalu indah untuk dikenang
Selamanya, 
Takkan pernah kau buang..

Kasih sayang,
Tiada pernah kenal usia..
Tua muda akan menikmatinya..


Namun jangan engkau lupa,
Akan ertinya masa nanti,
Engkau akan menderita,
Jika terlena rasa cinta..


Kasih sayang,
Terlalu pahit dan menyakitkan, 
Dan membuat remaja patah hati..
Dan membuat remaja patah hati..






Tuesday, 10 April 2012

LIFE



“The longer I live, the more I realize the impact of attitude on life. Attitude, to me, is more important than facts. It is more important than the past, the education, the money, than circumstances, than failure, than successes, than what other people think or say or do. It is more important than appearance, giftedness or skill. It will make or break a company... a church... a home. The remarkable thing is we have a choice everyday regarding the attitude we will embrace for that day. We cannot change our past... we cannot change the fact that people will act in a certain way. We cannot change the inevitable. The only thing we can do is play on the one string we have, and that is our attitude. I am convinced that life is 10% what happens to me and 90% of how I react to it. And so it is with you... we are in charge of our Attitudes.”

The first step to getting the things you want out of life is this: Decide what you want.
- Ben Stein-

There comes a time in life when you have to let go of all the pointless drama and the people who create it and surround yourself with people who make you laugh so hard that you forget the bad and focus solely on the good.  After all, life is too short to be anything but happy.  Well, for me myself the purpose of life is to live it, to taste experience to the utmost, to reach out eagerly and without fear for newer and richer experience.

My Roomie - Lydia Walter
Great people that I met in life

Monday, 2 April 2012

Give Love a Chance

No matter how hard, we must learn to let go and learn to love again.  Ease the pain away and start a new beginning. Make a move, slowly forgive and forget. Just give love a chance ! 




We've been brought up to believe that fairytales do exist. We women are Sleeping Beauty, who, with one kiss, will awaken from a deep, sorrowful slumber. We are Belle, who has the power to turn a Beast into the man he never knew he could be. We are Ariel, who made a man fall in love though she could not speak (though that’s less of a fairytale and more of what men are looking for these days).  We have been raised on a feast of romantic comedies, where the girl always gets her guy and they live happily ever after. Is it any wonder we want that same big love for ourselves?

Why do I speak about that one thing we all strive for? I’ve come to the realisation that I’ve spoken a lot recently about where to meet men and what to do in romantic situations gone wrong, but have spent very little time actually talking about love itself. The point of this website is to explore love around the world — not sex, not specific questions like ‘should I call him? If I do, will he never call me again?’ Love isn’t about rules; it’s about something — and someone — feeling right.

Can you imagine meeting that one person that sends shivers down your spine, whose eyes can see practically into your soul, who makes you a better person?

Does it matter if we are different from each other? Come on, it a cliché thing.  Difference completes us.  Distance surely separate us but it gives us time to miss someone that we love.  How about race? Religion? As long as we are sincere towards each other, especially towards the love that tied us together, God surely understand.  

If you meet a man on one of your journeys and every bone in your body says you’re meant to be, give love a chance!

Sunday, 1 April 2012

Berfikiran Positif, Ubah Cara Pemikiran

Sering kali apabila diuji dengan dugaan dan cabaran, kita bertanya kepada diri, apakah hikmah di sebalik semua itu?  Terlalu berat kepayahan dan penderitaan yang ditanggung sehingga kita putus harapan.  Tanpa kita sedari semuanya telah direncanakan oleh Tuhan, dan pastinya ada yang terbaik buat kita.  Cuma sinar cahayanya belum dapat kita lihat pada masa itu.

"Ubah cara pemikiran kamu dan kamu akan mengubah dunia kamu."
Apabila menghadapi masa-masa sukar, kejadian dan keputusan hidup yang mendukacitakan, ataupun apabila gagal mencapai matlamat yang kita cuba capai, ulang balik semula kata-kata mutiara ini di dalam kepala, dan mengambil tindakan fizikal bagi mengubah nasib diri kita sendiri ke arah yang lebih positif.

Walaupun sepanjang pengajian di kampus tercinta ini saya melalui beberapa cabaran yang tidak diduga, namun saya masih mampu bertenang, sabar dan bermula semula.  Selepas mengambil masa bagi betul-betul memikirkannya, saya menyedari kejayaan tersebut adalah bermula daripada sikap kita sendiri dan juga cara kita berfikir..

Menemui hikmah dalam setiap awan hitam yang hinggap dalam hidup merupakan cara bagi menenangkan dan menyelamatkan kewarasan diri.  Sifat tidak takut bekerja keras perlu ada, selain dari sifat ingin tahu dan sentiasa dapat melihat hikmah dalam setiap perkara.  Mempelajari perkara-perkara baru, meneroka bidang-bidang baru yang memang kita tidak tahu-menahu langsung itu adalah antara perkara yang paling menyeronokkan dalam hidup ini.

Sesetengah orang memang kelihatan seperti kebal dan tidak berasa apa-apa apabila bencana menimpa dan ada juga orang yang dapat menghadapi segala perkara negatif yang dilemparkan kepadanya tanpa rasa terluka.  Apabila kita mampu menahan diri kita daripada rasa bersedih, kecewa atau stress dengan lebih baik, kita menjadi lebih berjaya dari segi peribadi dan profesional.