FAITH, HOPE AND LOVE
Welcome ! Thanks for your visit. Feel free to leave a comment :)

Wednesday, 27 June 2012

Hectic May

Sekian lama tak berbelog, hehehe. Baru ada mood nak update. So nak citerr cket tentang segala apa yg dilalui pada bulan Mei lepas. Terlebih dahulu, syukur yg tak terhingga kepada Tuhan kerana telah berjaya menempuh saat-saat kritis sekitar bulan lepas.  Last month sangat2 busy memandangkan kitorang kena prepare untuk final exam bagi semester yang pertama.  Kami kena psycho 'kaw-kaw' ngan lecturer, maybe sebab tue semua orang buat preparation rapi dan sangat2 serious untuk final exam semester lepas.  

Tiap malam bersengkang mata - baca buku dari muka surat pertama sampai habis, baca nota tutorial, nota kuliah, buat nota sendiri, hafal, hadam (tak pernah2).  Even time mandi pun sempat lagi recite balik apa yg dihafal.  Nak hindar rasa mengantuk petang2, so almost tiap petang pegi library sepanjang study week.  Time malam plak siap buat kopi panas, berkesan kalau nak berjaga.  Tidur tak tidur pun memang pagi esok, around jam 3.  Time tue muka blotted sangat, jerawat all over, berminyak, berat badan naik sebab tak jaga makan.  Tak payah cita betapa hodohnya..

Tension tue memang lah, tapi dah tanggungjawab kan.. tambah lagi kitorang kena siapkan portfolio pelajar sepanjang minggu ulangkaji.  Tue lah yang susah jadi student IPG nie, sebab segala benda nak kena dokumentasikan.  Duit tak payah nak cakap, satu portfolio kadang-kadang dah menelan ongkos RM50+.  Bayangkan.. Yelah, orang selalu cakap bertuah sebab dibayar elaun.  Tapi most people out there tak tau macam mana kitorang spend duit tue, kenapa kami deserve untuk dibayar.

Rite, that's all entry kali nie.  Very soon update lagi, sebab sekarang tengah free tak tau nak buat pa :)

No comments:

Post a Comment