FAITH, HOPE AND LOVE
Welcome ! Thanks for your visit. Feel free to leave a comment :)

Sunday, 28 October 2012

Mimpi Dipinang Orang

Muahahaha.. Entry kali nie tersangat lah lucu apabila penulis bermimpi di siang hari, tidur tak sedar dunia dek terlalu tension menghafal PJM 3102 sebab esok nak exam, first paper lagi tue. Tak tau camne bleh tidur bermimpi benda camnie, pelik yang teramat.. Dipendekkan cerita, penulis tidur petang siang tadi, bermimpi berdating dengan sorang mamat yang tak dikenali kat KFC tau (maybe sebab penulis terpikir sangat pasal tak jadi nak pegi KFC hari nie).  Tapi kat dalam mimpi nie, penulis baru mula bercinta dengan mamat nie, (nama tak tau, umur tak pasti, dlm dunia realiti pun penulis tak pernah jumpa orang nie).  Syok makan ayam, penulis dapat sms dari kakak kat rumah, cakap yang ada org datang rumah bincang pasal kawen.  Kakak suruh balik, dan disebabkan terlalu nervous tambah tak tau apa2, penulis pun balik dalam keadaan tergesa-gesa meninggalkan si dia tanpa berkata apa-apa. 

Tiba di rumah, penulis pun diberitahu tentang perkahwinan dengan mamat yang tadi tue. Dunia bagai terhenti, sebab penulis baru berumur 20 tahun mana nak kawen kan.. Sangat-sangat marah sebab si dia tak bagitau pun tentang kedatangan wakil dari pihaknya ke rumah. Dahlah mak bapak penulis bagai excited gilerr dengan idea kawen nie. Pelik sbb kat dunia sebenar mak bapak penulis sangat menentang perkahwinan pada usia muda, lebih-lebih lagi masih study serupa macam penulis nie. Jangankan berkahwin, bercinta pun belum tentu orang kasi. Haha. Okay, sambung citerrr.. Diorang bebenor merancang tentang menu dsb, memang serius lah nak bagi penulis kawen nie. 

Dalam penulis nervous gilerr-gilerr, dapat sms dari si dia ckp ''I heard that you're going home suddenly because of ada orang datang rumah bincang pasal kawen kita".  He seems so happy. Then I was like, shittttt... n reply 'kenapa tak bincang dulu, you know I don't like surprises. Tak nak kawen!"  Then he annoyed me with some questions like 'kenapa??" "adakah sebab...", "tell me why".  Bertubi-tubi sms penulis terima tapi tak dihiraukan langsung, apa yang penting planning diorang mesti dihentikan. So, penulis datang menuju ke hadapan my family and his wakil, cakap kitorang dua tak nak kawen, so tak payah nak rancang apa-apa. Just stop it here ! Sempat lagi tanya kat bapak, kenapa setuju dan beria-ia dengan planning nie. Where did you get this idea?? Sebab takut tak mampu untuk menyara diri ini?? Bertubi-tubi juga soalan ditanya dengan kasar tanpa rasa hormat sebab marah sangat-sangat. 

So lepas tue kitorang tak lah jadi kawen sebab penulis suruh wakil dia blah and stop all of this crap. Mesej si dia pun penulis tak balas langsung. Then early morning at campus, mak dia datang jumpa and cakap 'There's someone wanna meet you, and I think you guys need to talk". Kira macam tue lah, gilerr lah mak dia baik.. Penulis pegi jumpa dia and nampak muka dia sangat-sangat frust. Dalam frust-frust tue dia tanya 'Why didnt you reply my text? We need to talk bout yesterday. Explain". Then penulis pun explain berjela-jela bahawasanya diri ini tidak bersedia langsung, apatah lagi keduanya masih study, masih mau enjoy, dsb... Tapi yang paling sweet kan, dia tanya lagi 'Kenapa tak bersedia? Lambat laun pun kawen jugak, kenapa tak sekarang?" Aduhh... cairrrr hati beb.. gilerr lah. 

Then, mimpi nie sampai kat situ jerr sebab penulis dah terbangun dari tidur petang yang lena ~~ HAHA. Penulis pun dengan rasa nervous sebab mimpi dipinang orang, call terus dengan Mr. Boyfriend nak citerr sikett pasal mimpi tue.  Memang nervous gilerr lah, apatah lagi disuruh berkahwin dengan orang yang tak kita sayang. 

Walau apa pun, penulis masih ingat bau perfume si dia yang menjadi misteri ~ Semoga kita bertemu pada masa akan datang, and kalau ada jodoh apa salahnya. :)  

Sekian entry kali ini, terima kasih kerana membaca.

2 comments:

  1. indah nya walau hanya sekadar mimpi. moga mimpi jadi realiti.

    ReplyDelete